موسیقی ریتم تند ورزش را آسانتر و سودمندتر میکند
يک مطالعه جديد که اولين نمونه در نوع خود است نشان ميدهد گوش دادن به موسيقيهاي با ريتم تند ميتواند انجام ورزش را تسهيل کند و منجر به سودمندتر شدن اثرات تمرينات ورزشي بر بدن افراد شود.
به گزارش ايسنا و به نقل از مديکال اکسپرس، با شروع سال جديد ميلادي، سالنهاي ورزشي در شلوغترين حالت خود قرار دارند و بسياري از افراد در تلاش هستند تا انجام تمرينات ورزشي را براي بهبود سلامتي خود به يک روال تبديل کنند. اما نتيجه نگرفتن پس از گذشت چندين جلسه ميتواند بسياري از آنها را به آغوش گرم مبل برگرداند. اما چه ميشود اگر انجام کاري به سادگي گوش دادن به نوع خاصي از موسيقي بتواند نتيجه دلخواه را به شما بدهد؟
يک مطالعه جديد چاپ شده در مجله “مرزهاي روانشناسي”(Frontiers in Psychology) اولين نمونه است که نشان ميدهد گوش دادن به موسيقي با سرعت بالا و ريتم تند خسته شدن از ورزش را کند ميکند و فوايد آن را افزايش ميدهد. اين تأثيرات براي تمرينات استقامتي مانند پياده روي بيشتر از تمرينات با شدت بالا مانند وزنهبرداري است.
محققان اميدوارند که اين يافتهها به افراد در افزايش و بهبود عادتهاي ورزشي کمک کند.
بسياري از افراد هنگام ورزش به موسيقي گوش ميدهند و مطالعات قبلي برخي از مزاياي آن را ثبت کرده است. به عنوان مثال موسيقي ميتواند باعث شود فرد از خستگي و ناراحتي فاصله بگيرد و مشارکت در ورزش را افزايش دهد. با اين حال اينکه ما چگونه موسيقي را درک ميکنيم، ذهني و دروني است و عوامل فرهنگي و ترجيحات شخصي بر تأثير آن بر افراد تأثير ميگذارند. موسيقي با جنبههاي مختلفي که دارد، مانند ريتم، شعر و ملودي، يک مقوله چند وجهي است.
تاکنون محققان از تأثيرات مشخص موسيقي در حين ورزش بر افراد از جمله اينکه کدام نوع موسيقي براي تقويت انواع خاصي از ورزش مناسب است، به شناختي دست نيافته بودند. دانستن اين ويژگيها ميتواند به باز کردن پتانسيل کامل موسيقي به عنوان يک تقويت کننده ورزش کمک کند.
محققان به بررسي تأثير سرعت يک قطعه موسيقي بر داوطلبان زن در حال انجام تمرين استقامتي (پيادهروي روي تردميل) يا انجام يک تمرين پر فشار (پرس پا)، پرداختند.
داوطلبان جلسات تمريني را ابتدا در حالت سکوت و سپس گوش دادن به موسيقي پاپ با سرعتهاي متفاوت انجام دادند. محققان پارامترهاي مختلفي از جمله نظرات داوطلبان را در مورد تلاش مورد نياز براي انجام تمرينات و ضربان قلب آنها هنگام انجام تمرينات ثبت کردند، زيرا ضربان قلب بالاتر به معناي اين است که اين تمرين براي آمادگي جسماني مفيدتر است.
پروفسور “لوکا آرديگو” از دانشگاه ورونا در ايتاليا توضيح داد: ما دريافتيم که گوش دادن به موسيقي با سرعت بالا در هنگام ورزش در مقايسه با گوش نکردن به موسيقي منجر به بالاترين ضربان قلب و کمترين ميزان فشار ميشود. اين بدان معني است که براي انجام تمرينات ورزشي به تلاش کمتري نياز است، اما از نظر تقويت آمادگي جسماني سودمندتر است.
اين تأثيرات در داوطلباني که ورزش استقامتي انجام ميدهند در مقايسه با افرادي که تمرينات پرفشار انجام ميدهند، قابل توجهتر بود و اين نشان ميدهد افرادي که فعاليتهاي استقامتي مانند پيادهروي يا دويدن دارند، ممکن است بيشترين فوايد را از گوش دادن به موسيقي با سرعت بالا کسب کنند.
محققان اميدوارند که اين نتايج راهي ساده براي بهبود سطح فعاليت بدني ارائه دهد. در حالي که مطالعه حاضر شامل گروه کوچکي از افراد داوطلب بود، در آينده به مطالعات بزرگتري براي ادامه بررسي تفاوتهاي ظريف چگونگي تأثير موسيقي بر ورزش نياز خواهد بود.
“آرديگو” گفت: در پژوهش حاضر، تأثير سرعت موسيقي در ورزش را بررسي کرديم، اما در آينده ميخواهيم اثر ساير ويژگيهاي موسيقي مانند ژانر، ملودي يا متن ترانه را روي استقامت و ورزش پرفشار مطالعه کنيم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.