فتوای آیتالله سیستانی درمورد عزاداری ماه محرم در ایام کرونا
براي ابراز غم و اندوه در اين مناسبت دردناک، و اظهار همدردي با پيامبر اکرم(ص) و خاندان پاک آن حضرت در اين مصيبت بزرگي که به اسلام و مسلمانان وارد شده است، راههاي مختلفي وجود دارد؛ که از جمله، موارد زير است:
افزايش قابل توجه در پخش مستقيم مجالس حضرت ابا عبد الله (عليه السلام) از طريق شبکههاي تلويزيوني و فضاهاي اينترنتي؛ براي اين منظور شايسته است که مراکز و مؤسسات ديني و فرهنگي، با خطيبان برجسته و مدّاحان توانا هماهنگي به عمل آورند، و نيز مؤمنان را تشويق کنند تا در خانه هاي خود و جاهايي مانند آن، به برنامههاي سخنراني و مداحي گوش فرا داده و از آنها استفاده کنند.
برگزاري مجالس خانگي در ساعتهاي معيني از شب يا روز؛ به گونهاي که تنها افراد خانواده و کساني که با ايشان رفتوآمد دارند در آن حضور يابند و به برخي از برنامههاي عزاداري، هر چند مجالسي که به صورت مستقيم از شبکههاي ماهوارهاي يا در فضاهاي اينترنتي پخش ميشود، گوش بسپارند.
در مجالس عمومي، بايد همه ضوابط بهداشتي با دقت تمام رعايت گردد؛ بدين معنا که فاصله اجتماعي بين حاضران منظور شود و ماسکهاي بهداشتي و ديگر لوازم بازدارنده از گسترش ويروس کرونا مورد استفاده قرار گيرد.
لازم است به تعداد مجاز حاضران برابر با ضوابطي که مقامات ذيربط تعيين مي کنند، اکتفا شود، که البته اين موضوع با توجه به برگزاري مراسم در فضاهاي سرپوشيده يا باز، و بسته به ميزان گسترش ويروس در شهرهاي مختلف، تفاوت دارد.
پخش و توزيع پردامنه نمادهاي عاشورايي و برافراشتن پرچمها و قطعات سياه رنگ در ميدانها و خيابانها و کوچهها و ديگر فضاهاي عمومي، با رعايت عدم تعرض به حرمت اموال و املاک خصوصي و مانند آن، و تبعيت از قوانين جاري در کشور. البته مناسب است که در اين نمادها، بخشهايي از سخنان حضرت امام حسين (عليه السلام) در نهضت بزرگ اصلاحطلبانه آن حضرت و شاهکارهاي اشعار و متون گفتهشده پيرامون فاجعه کربلا آورده شود
در زمينه خوراکيهاي مرسوم به اين مناسبت، ضرورت دارد که شرايط بهداشتي لازم در توليد و توزيع آنها مد نظر قرار گيرد؛ هر چند رعايت اين مسائل موجب گردد که براي جلوگيري از شلوغي در زمان توزيع، تنها به تهيه غذاي خشک و رساندن آن به خانههاي مؤمنان بسنده شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.