وزیری که بر خلاف ادعای خود عمل میکند!
وزيري که بر خلاف ادعاي خود عمل ميکند!
در کنار ويژگيهاي خاص ژنرال در مديريت صنعت نفت، يکي از بارزترين آنها «دست به حذف» و انحلالي است که به بخش مهمي از رفتار مديريتي تبديلشده است. هر آنچه ژنرال نپسندد حذف ميشود ولو آنکه خودش سالها بعد منتقدش شود!
نکته جالب در تصميمات مديريتي مقام عالي وزارت نفت آن است که درباره هرچه ادعا ميکند، عملکردي زير صفر از خود بهجاي ميگذارد!
او از کارکنان اين نهادها خواسته است اگر نميخواهند زير نظر وزارت علوم باشند به ساير بخشهاي صنعت نفت نقلمکان کنند؛ اين به معناي تهي کردن اين نهادها از افرادي است که سالهاست کارشان پژوهش است تا با خيالي آسوده، اين سه نهاد را از بين ببرد.
بااينوجود و با توجه به تأکيد وي بر کار پژوهش سؤال اساسي آنجاست که طي 6سال اخير نهادهاي پژوهشي نفت در دستان چه کساني بوده است؟
جعفر توفيقي وزير اسبق علوم با پيشنهاد زنگنه مديريت پژوهشگاه را در دست گرفت که در اين دوره هم اتفاق خاصي رخ نداد تا طي اين 6سال پژوهشگاه صنعت نفت به اضمحلال نزديک شود.
در سال 92 همان نيروهايي مشغول به فعاليت بودند که در دولت گذشته نيز بر سر کار بودند و در همان مدت اقدامات ارزشمند بسياري انجام شد ولي ازآنجاکه زنگنه مدل فکري خود را دارد، همهچيز را ويران کرد.
او بر پژوهش تأکيد دارد اما کليدداران پژوش را از دوستان سياسي و محفلي خود انتخاب ميکند! کاتوزيان و توفيقي و بيطرف و … همه و همه از افرادي هستند که پژوهش را به نازلترين سطح خود رساندند و حالا که عمق ضربات آنها مشخصشده است، ژنرال مشکل را جاي ديگري ميداند و ميگويد پژوهشگاه و دانشگاه و موسسه مطالعات بايد منحل شوند. به همين راحتي!!
مشکل امروز نفت، عدم کارايي پژوهش نيست، چالش اساسي آنجاست که کسي از پژوهش ميگويد و دنبال افزايش راندمان امور پژوهشي است که تنها ايدهاش براي تحققش، سخنراني و ادعاهايي است که خودش مانع تحققش است!
وحيد حاجي پور
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.